Vegan čokoládová “saláma”
Ingrediencie:
- 200g horkej čokolády
- 80ml mandľového mlieka
- 2 pl orechového krému
- 2 pl kakaa
- 2 pl javorového sirupu
- ½ čl mletej vanilky
- 25g rozlámaných praclíkov alebo podobný sušienok
- 40g orechov (lieskové, kešu, …)
- 40g sušených sliviek
Na obalenie: kokosová múka
Postup:
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli pridáme orechový krém, mlieko, kakao, javorový sirup a vanilku.
- Praclíky rozlámeme na menšie kúsky a dáme do misky s orechmi a sušenými nakrájanými slivkami. Zmiešame s čokoládovou zmesou.
- Zmes zabalíme do fólie a necháme chladiť v chladničke aspoň 2-3 hodiny.
- Potom obalíme v kokosovej múke, nakrájame na kolieska a podávame.
Dobrú chuť! 😋
Recept pripravila šikovná Annamária Bilasová