Tekvicový cheesecake s mangovým pyré

Tekvicový cheesecake s mangovým pyré je dezert, ktorý spája hrejivú jesennú chuť tekvice s exotickou sviežosťou manga 🍂🥭. Krémová plnka s javorovým sirupom v BIO kvalite a štipkou zázvoru vytvára dokonalý kontrast so sviežim ovocným pyré.

Recept pre vás pripravila @jedlo.je.laska a celý videorecept nájdete👉 tu 

Korpus

  • 250g maslových sušienok
  • 100g roztopeného masla 

Plnka

Mangové pyré

Ozdoba 

Postup:

  1. Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich so zmäknutým maslom.
  2. Sušienkový základ rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. 
  3. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
  4. Predpečený korpus necháme vychladnúť. Medzitým šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame ingrediencie na plnku. 
  5. Krém vylejeme na vychladnutý predpečený korpus. 
  6. Cheesecake pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 170°C. Po dopečení vypneme rúru, otvoríme dvierka a ešte 20 - 30 minút necháme cheesecake v rúre.
  7. Plnku z manga si uvaríme , vymixujeme a nalejeme na náš cheesecake. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky min. na 3 hodiny (najlepšie cez noc). 
  8. Dozdobíme lyofilizovaným mango, tekvicovými semienkami a môžeme použiť aj jedlé kvety.



    Prajeme dobrú chuť.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz