Tekvicový cheesecake s mangovým pyré je dezert, ktorý spája hrejivú jesennú chuť tekvice s exotickou sviežosťou manga 🍂🥭. Krémová plnka s javorovým sirupom v BIO kvalite a štipkou zázvoru vytvára dokonalý kontrast so sviežim ovocným pyré.
Recept pre vás pripravila @jedlo.je.laska a celý videorecept nájdete👉 tu
Korpus
- 250g maslových sušienok
- 100g roztopeného masla
Plnka
- 750g jemného tvarohu
- 1 malú tekvicu Hokkaido
- 3 lyžičky kokosového oleja Bonitas
- 250g kyslej smotany
- javorový sirup v BIO kvalite
- 50g kryštálového cukru
- 2 lyžičky práškového zázvoru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- štipka vanilkovej arómy
- 2 vajcia
Mangové pyré
- balíček mrazeného manga
- 30g trstinového cukru
- 30g masla
- 2 plátky želatíny
- 1 žltko
- 1 lyžica škorice
Ozdoba
- lyofilizované mango
- tekvicové semienka
- jedlé kvety
Postup:
- Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich so zmäknutým maslom.
- Sušienkový základ rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
- Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
- Predpečený korpus necháme vychladnúť. Medzitým šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame ingrediencie na plnku.
- Krém vylejeme na vychladnutý predpečený korpus.
- Cheesecake pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 170°C. Po dopečení vypneme rúru, otvoríme dvierka a ešte 20 - 30 minút necháme cheesecake v rúre.
- Plnku z manga si uvaríme , vymixujeme a nalejeme na náš cheesecake. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky min. na 3 hodiny (najlepšie cez noc).
- Dozdobíme lyofilizovaným mango, tekvicovými semienkami a môžeme použiť aj jedlé kvety.
Prajeme dobrú chuť.