Šalát s pečenou tekvicou, medovými pekanmi a syrom

Šalát s pečenou tekvicou, medovými pekanmi a syrom

Na 2 porcie budete potrebovať:

Na základ:

  • 80 g listového šalátu (polníček, rukola, špenát alebo šalátový mix)
  • 300 g hokkaido tekvica, nakrájaná na kocky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ, korenie (ideálne z mlynčeka)
  • 2 buľvy červenej repy (môžete si uľahčiť prácu a použiť repu predvarenú, vákuovo balenú), nakrájanú na menšie kúsky

Na medové pekany/semienka:

Na dresing:

  • 1 lyžička dijon horčica
  • 1 lyžička medu
  • 2 lyžice balsamica
  • 2 lyžice olivového oleja

+ na podávanie: hrsť brusníc, feta, kozí syr alebo mozzarella podľa chuti

Postup:

  • Rúru predhrejte na 200 stupňov. Nakrájanú tekvicu dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Nechajte kúsok miesta na orechy, ktoré sa taktiež budú piecť v rúre. Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte. Pečte cca 20 minút, kým nebude mäkká.
  • Pekany a tekvicové semienka dajte do misky, pridajte med a štipku soli. Na posledných pár minút dajte do rúry na tekvicu. Starostlivo strážte, ľahko sa spáli!
  • Pripravte si aj dresing. Všetky suroviny jednoducho prešľahajte.
  • Na hlboký tanier dajte šalát, upečenú tekvicu, syr, brusnice a medové oriešky/semienka. Prelejte dresingom.
  • Podávajte ideálne s kváskovým pečivom, ako zdrojom komplexných sacharidov.

Dobrú chuť 😋

Recept pripravila nutričná terapeutka Tereza Havlínová

Salát s pečenou dýní, medovými pekany a sýrem_1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz