Matcha roláda

Matcha Roláda

Ingrediencie

Piškóta:

Krém:

Na dozdobenie:
lyofilizované maliny, lyofilizované figy a kokosové chipsy

Postup:

  1. Na piškótu vyšľaháme žĺtky s cukrom a teplou vodou do svetlej peny. Zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Osobitne ušľaháme pevný sneh z bielkov a všetko spojíme.
  2. Plech s rozmermi 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie a zľahka potrieme olejom. Vylejeme cesto a upečieme pri 170 st. C asi 15 minút. Necháme 5-10 minút postáť, potom opatrne stiahneme papier na pečenie a ešte teplú roládu zrolujeme do utierky. Piškótu necháme celkom vychladnúť.
  3. Polovicu smotane zohrejeme do horúca (70-80 st.C) a zalejeme matcha prášok. Metličkou alebo tyčovým mixérom zmiešame, aby neostali hrudky. Dáme dobre zachladiť.
  4. Bielu čokoládu roztopíme a necháme vychladnúť.
  5. Chladené mascarpone, matcha smotanu aj zvyšnú smotanu dáme do väčšej misy s trstinovým a vanilkovým cukrom. Vyšľaháme dotuha.
  6. Do vychladenej čokolády vmiešame lyžicu krému a všetko spojíme. Čokoláda sa tak nezrazí. Krém dáme zachladiť.
  7. Naplníme roládu, odložíme do chladničky, aby stuhla a pred podávaním ozdobíme kokosovými chipsami a lyofilizovaným ovocím.

Dobrú chuť :)

Recept pripravila Ela Krídlová.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz