Toskánska polievka s cícerom

Toskánska polievka s cícerom

Ingrediencie:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ½ lyžičky chilli alebo podľa chuti
  • 2 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 plechovka cíceru, scedená a prepláchnutá
  • 2 hrnčeky vývaru
  • ⅓ hrnčeka sušených paradajok, nasekaných
  • šťava z ½ citróna
  • 1 hrnček kokosového mlieka
  • 3 hrnčeky listového špenátu
  • soľ a korenie (ideálne z mlynčeka) podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:

  1. V hlbokej panvici si rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a nechajte zosklovatieť. Potom pridajte cesnak, oregano, chilli a nechajte rozvoňať.
  2. Pridajte cícer a paradajkový pretlak. Vlejte vývar a premiešajte. Priveďte do varu a potom na mierny stupeň nechajte pobublávať 15 minút.
  3. Potom ponorným mixérom dohladka rozmixujte.
  4. Vmiešajte nasekané sušené paradajky, šťavu z citróna, kokosové mlieko a špenát. 5-10 minút povarte, aby sa chute prepojili a špenát zavädol.
  5. Dochuťte soľou a korením.
  6. Polievku rozdeľte do tanierov alebo misiek. Ozdobte čerstvou bazalkou, prípadne ďalším cícerom a podávajte s kváskovým chlebom.

Dobrú chuť :)

Recept pripravila nutričná terapeutka Tereza Havlínová

Toskánská polévka s cizrnou

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz