Toskánska polievka s cícerom
Ingrediencie:
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 stredná cibuľa, nasekaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 lyžička sušeného oregana
- ½ lyžičky chilli alebo podľa chuti
- 2 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 plechovka cíceru, scedená a prepláchnutá
- 2 hrnčeky vývaru
- ⅓ hrnčeka sušených paradajok, nasekaných
- šťava z ½ citróna
- 1 hrnček kokosového mlieka
- 3 hrnčeky listového špenátu
- soľ a korenie (ideálne z mlynčeka) podľa chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- V hlbokej panvici si rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a nechajte zosklovatieť. Potom pridajte cesnak, oregano, chilli a nechajte rozvoňať.
- Pridajte cícer a paradajkový pretlak. Vlejte vývar a premiešajte. Priveďte do varu a potom na mierny stupeň nechajte pobublávať 15 minút.
- Potom ponorným mixérom dohladka rozmixujte.
- Vmiešajte nasekané sušené paradajky, šťavu z citróna, kokosové mlieko a špenát. 5-10 minút povarte, aby sa chute prepojili a špenát zavädol.
- Dochuťte soľou a korením.
- Polievku rozdeľte do tanierov alebo misiek. Ozdobte čerstvou bazalkou, prípadne ďalším cícerom a podávajte s kváskovým chlebom.
Dobrú chuť :)
Recept pripravila nutričná terapeutka Tereza Havlínová