Ingrediencie chai korenie
- 3 čajové lyžičky bio mletej škorice zn. Biodyssee
- 4 čajové lyžičky bio sušeného zázvoru zn. Biodyssee
- 2 čajové lyžičky bio mletého kardamónu zn. Biodyssee
- 2 čajové lyžičky bio mletých klinčekov zn. Biodyssee
- 2 polievkové lyžice bio trstinového cukru zn. Bonitas
Ingrediencie chai latte (2 porcie)
- 2 hrnčeky mlieka
- 2 čajové lyžičky chai korenia
- 3 sáčky čierneho čaju
- cukor podľa chuti
- šľahačka a mletá škorica na ozdobenie
Postup chai koreniny
Všetky koreniny spolu zmiešame v miske
Skladujeme v sklenenej uzatvárateľnej nádobe
Postup chai latte
- Do hrnca nasypeme koreniny na chai latte a pár sekúnd na sucho opečieme
- Korenie zalejeme mliekom, pridáme cukor podľa chuti a necháme zohrievať
- Keď mlieko začne vrieť, pridáme čierny čaj a teplotu znížime na minimum
- Čaj necháme 10 minút lúhovať a potom čajové sáčky vyberieme
- Chai latte zlejeme cez sitko (môžeme napeniť pomocou ponorného mixéra) a nalejeme do pohárov
- Pred podávaním môžeme chai latte ozdobiť šľahačkou a posypať škoricou.
Tip: Ak potrebujete extra dávku kofeínu, pridajte si do chai latte ešte aj malé espresso a vytvorte si tzv. “dirty chai latte”
Dobrú chuť! 😋
Recept pripravila foodblogerka Majka Zacharová.
IG | karotka.sk