Pšenová kaša je výborná alternatíva ku klasickej ovsenej kaši. Pšenové vločky sú bezlepkové, majú vysoký obsah, železa a vlákniny. Blogerka annamaria_bilasova do receptu pridala kakao, takže raňajková kaša poteší všetkých milovníkov čokoládovej chute.
TIP: Ak po ruke nemáš čerstvé broskyňe, použi nutivácke broskyne sušené mrazom.
Ingrediencie
- 40g pšenových vločiek
- 1 pl kakaa
- 1 pl javorového sirupu
- 1/2 čl mletej vanilky
- 150 ml vody
- 150 ml ovseného mlieka
Na vrch
- rastlinný jogurt
- broskyňa alebo mrazom sušené broskyne
- pekanové orechy
- kokosové lupienky
- arašidový krém
- pufovaná quinoa
Postup
1. Všetky ingrediencie na kašu dáme do hrnca s varíme na miernom plameni, kým kaša nezhustne a nebude krémová.
2. Nalejeme do misky, pridáme jogurt, nakrájanú broskyňu alebo kúsky lyofilizovaných broskýň, orechy, kokosové lupienky, arašidový krém a na záver pufovanú quinou.
Prajeme dobrú chuť