Zakázané rizoto

Zakázané rizoto je recept, ktorý prekvapí hneď na prvý pohľad – namiesto klasickej ryže tu hrá hlavnú úlohu naša čierna jazmínová ryža od značky Bonitas. Jej intenzívna farba a jemne orechová chuť vytvárajú dokonalý kontrast s jemnou, nasladlou tekvicou Hokkaido. 🍂

Výsledkom je jedlo, ktoré pôsobí luxusne, no pripraviť si ho vieš jednoducho aj doma. Recept pre vás pripravila @jedlo.je.laska – a ver, že toto „zakázané“ rizoto ťa bude lákať pripraviť si znova a znova.

Budeš potrebovať:

  • 1/2 Hokkaido tekvice 
  • 1 červená cibuľa 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • olivový olej 
  • 1 veľký hrnček čiernej jazmínovej ryže Bonitas od Nutiva 
  • 35g masla 
  • 1 pohár bieleho vína 
  • 1 lyžica Bujónky od Nutiva (vymiešanej v 1/2 vody ) 
  • 1l vody 
  • z 1/2 citróna vymačkaná šťava 
  • 180ml šlahačkovej smotany 
  • parmezán podľa chuti 

Postup:

  1. Hokkaido tekvicu očistíš, nakrájaš na kocky a preleješ olivovým olejom. Necháš zapiecť kým nebude mäkká. 
  2. Na panvici na rozohriatom olivovom oleji opražíš cibuľu a roztlačený cesnak, pridáš maslo a nasypeš veľký hrnček čiernej jazminovej ryže. Tú opražíš , pridáš pohár bieleho vína a zaleješ vodou s rozmiešanou bujónkou. 
  3. Ak je ryža mäkká pridáš šťavu z citróna, šľahačkovú smotanu, na hrubo nastrúhaš parmezán a zamiešaš upečenú tekvicu. 
  4. Tekvicu následne navrstvíš aj navrch rizota a môžeš vychutnávať.



    Prajeme dobrú chuť.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz