Budeš potrebovať:
- 4 hrnčeky jemných vločiek
- 1 hrnček strúhaného kokosu
- 1/4 hrnčeka lanových semiačok
- 1/3 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
- 1/2 hrnčeka medu
- 1 hrnček pecanových (alebo iných orieškov)
- 3/4 hrnčeka plátkov blanšírovaných mandlí
- 1 hrnček mrazom sušených malín
- 100g bielej čokolády
Postup:
- Vo väčšej misy zmiešame ovsené vločky s kokosom a lanovými semiačkami.
- Pridáme med, kokosový olej a poriadne premiešame.
- Nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie (môžeme rozdeliť na dva plechy pre lepšie prepečenie), jemne popritláčame a dáme piecť do rúry na 13 minút.
- Po 13 minútach pečenia granolu vyberieme, premiešame, pridáme nakrájané pecanové orechy a pečieme ďalších 10 minút.
- Upečenú granolu necháme úplne vychladnúť a zatiaľ si nakrájame bielu čokoládu na malé kúsky.
- Do vychladnutej granoly pridáme plátky mandlí, bielu čokoládu a poriadne premiešame.
- Granolu nasypeme do nádoby a voilá domácu granolu máme hotovú✨
Recept pripravila foodblogerka Majka Zacharová.
IG | karotka.sk
Dobrú chuť!