Domáca granola s malinami a bielou čokoládou
Budeš potrebovať:
- 4 hrnčeky jemných vločiek
 - 1 hrnček strúhaného kokosu
 - 1/4 hrnčeka ľanových semiačok
 - 1/3 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
 - 1/2 hrnčeka medu
 - 1 hrnček pekanových (alebo iných orieškov)
 - 3/4 hrnčeka plátkov blanšírovaných mandlí
 - 1 hrnček mrazom sušených malín
 - 100g bielej čokolády
 
Postup:
- Vo väčšej misy zmiešame ovsené vločky s kokosom a lanovými semiačkami.
 - Pridáme med, kokosový olej a poriadne premiešame.
 - Nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie (môžeme rozdeliť na dva plechy pre lepšie prepečenie), jemne popritláčame a dáme piecť do rúry na 13 minút.
 - Po 13 minútach pečenia granolu vyberieme, premiešame, pridáme nakrájané pecanové orechy a pečieme ďalších 10 minút.
 - Upečenú granolu necháme úplne vychladnúť a zatiaľ si nakrájame bielu čokoládu na malé kúsky.
 - Do vychladnutej granoly pridáme plátky mandlí, bielu čokoládu a poriadne premiešame.
 - Granolu nasypeme do nádoby a voilá domácu granolu máme hotovú✨
 
Recept pripravila foodblogerka Majka Zacharová.
IG | karotka.sk
Dobrú chuť!


