Cviklový burger s pečenými zemiakmi
Cviklový burger s pečenými zemiakmi
✏️Ingrediencie:
- 400g na jemno nastrúhanej cvikly
- 1 hrnček uvarenej quinoi (1/2 hrnčeka surovej)
- 30g tvrdého syru ako napr. cheddar alebo parmezán
- 1 vajce
- 2 čajové lyžičky oregana
- 2 čajové lyžičky soli
- štipka mletého čierneho korenia
- 1/2 hrnčeka vlašských orechov
Na burgre:
- 8 žemlí (recept v poslednom reelsku 👌🏼)
- rukolové alebo bazalkové pesto
- 2 rajčiny
- 1 cibuľa
- kyslé uhorky
- šalátové listy
- dressing (3 polievkové lyžice kyslej smotany zmiešané s 1 polievkovou lyžicou kečupu a štipkou soli)
📝Postup:
- Quinou uvaríme podľa návodu.
- Cviklu ošúpeme a nastrúhame na jemno.
- Vlašské orechy opečieme v rúre vyhriatej na 170 Celzia 5 minút, necháme vychladnúť a následne rozmixujeme v mixéri
- V miske zmiešame všetky ingrediencie na burger a tvarujeme hrubšie placky
- Cviklové burgre dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 Celzia 25 minút
- Hamburgerové žemle opečieme na panvici.
- Spodnú žemľu potrieme dressingom a ďalej vrstvíme šalát, cviklový burger, zvyšnú zeleninu.
- Vrchnú časť žemle potrieme rukolovým/ bazalkovým pestom a burger zatvoríme
- Burgre podávame s pečenými zemiakmi
Dobrú chuť! 😋
Recept pripravila foodblogerka Majka Zacharová.
IG | karotka.sk