Ak si praješ nakupovať v CZK, zmeň menu vpravo hore.

Pomazánky

Natri obľúbené pečivo chutnou nátierkou a nechaj sa uniesť výbornou chuťou. Lahodné pomazánky vykúzliš za pár minút. Zamiluj sa od prvého sústa.

Pomazánka je slovenskou tradíciou

Vychutnať si pečivo s pomazánkou je zakorenený zvyk nejedného Slováka. Chlebík a poctivo pripravená nátierka sú súčasťou každého výletu v prírode. Chutné nátierky sa stali obľúbencami studenej kuchyne. Skús nové chute. Originálne pomazánky spestria každodenný jedálniček. Hodia sa na každú príležitosť, formálnu večeru alebo zábavné posedenie s priateľmi. Inšpiruj sa tromi farebne lákavými receptami.

Avokádovo - hrášková pomazánka

Zelená nátierka poteší všetkých cestovateľov. Exotickú chuť vytvoríš z 1 avokáda, 1 cesnaku, 150g hrášku v konzerve, ½ šťavy z citróna a 1 ČL himalájskej soli. Ingrediencie rozmixuj a nechaj odležať v chladničke aspoň jednu hodinu. Môžeš sa tešiť na jemnosť ingrediencií s cesnakovým nádychom. Nátierka úžasne chutí s naklíčenou fazuľou Mungo alebo volským okom.

breakfast-1314355_1920

Šosovicová paštéta

Šošovicová dobrota nadchne domácich majstrov. Na prípravu budeš potrebovať 1 a ½ hrnčeka červenej šošovice, ½ hrnčeka pšena, 1 cibuľu, 1 mrkvu, 1 petržlen, 8 lyžíc kokosového oleja, himalájsku soľ a sójovú omáčku. Šošovicu a pšeno uvar. Na 3 lyžiciach oleja osmaž nakrájanú cibuľku, mrkvu a petržlen. Pridaj šošovicu a pšeno. Po vychladnutí rozmixuj. Pridaj zbytok oleja, sójovú omáčku, soľ a poriadne premiešaj. Šošovicová dobrota výborne chutí s čerstvou pažítkou.

people-2590980_1920

Cícerová bomba

Cícerová pochúťka zaujme milovníkov pikantných jedál. Priprav si 150g cícera, 5 lyžíc kokosového oleja, 1 pór, 1 mrkvu, 1 cesnak, šťavu z ½ citrónu, 1 ČL chilli a soli. Vopred namočený cícer stačí uvariť. Na dvoch lyžiciach oleja speň korenia, cesnak a pór. Pridaj nakrájanú mrkvu a cícer. Po uvarení jemne rozmixuj, dochuť šťavou z citróna a vychutnaj si pravú pálivosť.

carrots-3448388_1920

Spestri si všedný deň farebnou verziou nátierok. 

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.